Homo Ludens Project: Szövegdiszkó - A nők hangja - ONLINE

2020. november 20.  19:00 - ONLINE VETÍTÉS
facebook esemény - jegyek: tixa.hu/szovegdiszko_a_nok_hangja

Irodalom, zene, színház, képzőművészet

Az előadás a Vigyorgós pofád II. című produkció programja. 

Azt est folyamán a következő kortárs szerzőktől hallhattok szövegeket:
Befutók: Bencsik Orsolya, Erdei Lilla, Erdős Virág, Tóth Krisztina, Turi Tímea
Startvonalról indulók: Benkő Imola Orsolya, Zilahi Anna

Képzeld azt, hogy egy diszkóban vagy. Nem táncolnak körülötted, nem öntenek le piával, nem lökdösnek. Ez egy másfajta diszkó. Nyugalom van. Megszólal egy hang. Szöveget mond. Egy kortárs szerző írását. Zenét hallasz, effekteket, megszokott vagy furcsa zajokat. Reflektálnak a szövegre. Észreveszed, hogy világítanak a fények. A térben lapok függnek, akár a kiteregetett ruhák. Egy alak, pontosabban egy ember járkálni kezd a lapok körül. Képeket vetít, videókat a papírra. Apró vásznak. Majd egy másik alakot látsz. A hangra figyel. Lépéseket, mozdulatokat tesz.
Nem korlátoznak ezek az alakok, nem mondják meg, mire kell összpontosítanod. Csak figyeled a sokszínű kavalkádot és közben szabadon kalandozhatsz. Együtt lüktethetsz a zenével, azonosulhatsz a szöveggel, figyelhetsz a felvillanásokra, a képekre, bármire, amire szeretnél. Hát ilyen ez a szövegdiszkó. Kipróbálnád? Ha igen, várunk egy kortárs, irodalmi kalandra.
Novemberben már befutó és startvonalról induló kortárs női szerzők írásait hallhatjátok. Miért fontos a női hang az irodalomban? Mitől lesz hiteles? Novemberben erre keressük választ.

Hangjáték: Nahóczki Viktor, Szilágyi Szabolcs
Grafika: Kovács Gyula András
Performer: Kovács Gyula András
Rendező: Benkő Imola Orsolya

 

Jegyár: Felnőtt: 1500 Ft Diák: 1000 Ft