Liszkai tréning - munkabemutató

2018. december 17. 8:00 - ZUG művészeti tetthely

Liszkai tréning - munkabemutató

facebook esemény

Szeptemberben elkezdtünk egy tréninget Liszkai Tamással, aki szerintünk Magyarországon azon kevesek egyike, aki tüzetesen, zsigeri módon alkalmazza és adja át Jerzy Grotowsky parateátrális módszerét. Tamás csak belépett hozzánk és már az első foglalkozástól elindult valami igaz és ősi rituálé. Nem volt egyszerű. Megismerni a tested, megismerni, hogy mik azok a felesleges sallangok, felvett pózok, amelyek idő közben rád rakódtak. Hitted volna azt, hogy ahogy viselkedsz, ahogy beszélsz, ahogy a boltba mész, ahogy vásárolsz, ahogy számlát fizetsz a postán, az nem egészen te vagy, csak egy kép, amit sugározni szeretnél a többi ember felé? Nem volt egyszerű a szembesülés.
Tamás azt kérte, válasszunk József Attila szövegeket, mert azokkal fogunk dolgozni. El kellett felejtenünk a szavaló lányt és a szavaló fiút, a megszokott értelmezést. Rátaláltunk az organikus hangunkra. Egy olyan hangra, amiről soha nem gondoltuk, hogy meg tudunk szólaltatni. Lábunk fejtetőnkig elkopott…

Elérkeztünk a foglalkozás végére, januártól már Benkő Imola Orsolya veszi át a tréningek vezetését. Bizony, készül az új előadás. Most viszont arra gondoltunk, szeretnénk Nektek megmutatni, hol tartunk most, honnan indultunk és hova jutottunk a megismerés fázisán keresztül. Munkabemutató, az igaz és őszinte jelenlét felé. Kés-kötél-ingovány.

A tréning résztvevői és alkotók: Boros Kata, Kiss Izabella, Brindza Tamás, Petrács Gábor, Szilágyi Szabolcs
Tréner és rendező: Liszkai Tamás

Az esemény ingyenes.
Időpont: 2018. december 17 18:00.