Kategória: lezárult


Homo Ludens Project - MASZK Egyesület: CAR-MEN
színház egy autóban

Homo Ludens Project:
Önspirál egyedül-troll

premier: 2018. október 25. ZUG

HLP feat. Roskó Gábor:
Transzparens-játék "A csillagok szíve" című afrikai mesegyűjtemény alapján

A Homo Ludens Project új programsorozata az HLP Önálló estek, amelyben két havonta alkotóközösségünk tagjaival ismerkedhetsz meg. Az Önálló esteken mindenki a saját nyelve és világa szerint nyújt egy szeletet önmagából, legyen az stand-up, tánc, ének, performansz, de természetesen csak HLP-sen!

Szilágyi Szabolcs: Bányász stand-up
2017 október 17. 19:00 - ZUG

facebook esemény

A projekt célja, hogy művészeti eszközök segítségével felhívjuk a figyelmet a nők elleni erőszakra, valamint népszerűsítsük azokat a módszereket, amelyek segítségével a férfiak felléphetnek a nők bántalmazása ellen. Tehát elsődleges célcsoportunk a fiatal fiúk és férfiak, azaz a felnövekvő generáció.

ÁTVÁLTOZÁS
Színházi előadás Franz Kafka azonos című műve nyomán

Te is művelődni jársz a színházba? Meg kulturálódni? Netán az is elég, ha szórakoztat? Téged is kiüt a mainstream? És mi a helyzet a művészeti köntösbe bugyolált közhelyekkel, az elcsépelt, de legalább hangzatos semmitmondásokkal? Feszengtél már tíz perc után az ajtó felé pislogva, mert komolytalan könnyedséget vártál, de helyette magamutogató hivalkodást kaptál?

Saját élményű színházi nevelési előadás felnőtteknek

Az előadás történetében hat ismeretlen ember sorsán keresztül járjuk körbe a hétköznapok hárításainak természetét. 

Öregasszony, Kisfiú, R.M. 
Koncentrációs táborban élnek. Pilinszky János költői lágerében. Szerencsére mi, XXI. századi emberek, most nem ott lakunk. Valaki kissé zártan, valaki kissé magányosan, fogyasztva, gyűlölködve, de legalább szögesdrót és gázkamra nélkül. Ha emlékezni akarunk, képeket nézünk a borzalomról, moziba vagy jelen esetben színházba járunk, hogy ott nézzünk farkasszemet a vagonokba zárt kiáltással.
Te elképzelnéd, milyen lehet egy lágerben? Vagy inkább legyen, tegyék elém a látványt, szembesülök és megpróbálok vele együtt élni valahogy? Vagy egyszerűen már a gondolatra rázárnád az ajtót? 

En garde! Itt az idő, hogy a Homo Ludens Project alkotói kézfejükre kesztyűt pattintva, elmét meszelve egy karakterpárbajban mérjék össze tudásukat.

Oldalak