Az érintést dicsérik majd Debrecenben

2020. szeptember 30. - dehir.hu

https://www.dehir.hu/kultura/az-erintest-dicserik-majd-debrecenben/2020/...

Debrecen – Különleges helyen élhet át különleges színházi élményt a debreceni közönség.

„Fontossá vált az érintés. Hozzáérni a másik emberhez, megölelni, megfogni a kezét, kedvesen megsimítani a hátát, vállon veregetni. Majd jött a vírus, és fittyet hányva az egészre megálljt parancsolt a kéznek. Legyen az gyerek vagy felnőtt, félszeg vagy bátor, mindenkinek be kellett zárkóznia a négy fal közé. Tilos lett az érintkezés. Csak a hiányát éreztük. Ezért szeretnénk most dicsérni. Az ölelést. A simogatást. A kokit. A barackot. A kézfogást. Az érintést. A közelit.”

Különleges helyen élhet át különleges színházi élményt a debreceni közönség: az egyetemi templom lesz a helyszíne a Homo Ludens Project és a Góbi Rita Társulat Az érintés dicsérete című előadásának.

Az alkotóközösség, mint írják, arra vállalkozott, hogy a koronavírus okozta a tragédiák helyett „ünnepet üljünk, együtt, közösen, egy térben, biztonságosan. A tánc, a zene és az irodalom elegye, amit az este folyamán látni fogsz. Érzéki dicséret. Simogató óda a közelséghez.”

Az alkotók: Benkő Imola Orsolya, Góbi Rita, Hegedűs Ioan Andrei, Nahóczki Viktor, Szilágyi Szabolcs.

Az előadás október 10-én, szombaton, 18 órakor kezdődik a Debreceni Egyetemi Református Templomban. Az esemény ingyenes.További részleteket itt találnak róla!

A program szervezői: a Homo Ludens Project, a Debreceni Egyetemi Színház és a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium.

Ezt követően még egy program főszereplője lesz a Homo Ludens Projekt csapata: bemutatják a COVID-19 járvány és karantén alatt készült, Egy nő című közösségi filmjüket.

A vetítés helyszíne az Apolló mozi lesz szintén ezen a szombaton, 20 órától.

A forgatókönyvet Esterházy Péter Egy nő című regénye 11 számozott részletének felhasználásával Benkő Imola Orsolya írta, a vetítés beszélgetés követi a film alkotóival, melyet Szénási Miklós író, újságíró, a Dehir főszerkesztője moderál majd.