BUDAPESTEN MUTATJA BE MÁMORKABARÉJÁT A HOMO LUDENS PROJECT

2023. február 17. - szinhaz.online

https://szinhaz.online/budapesten-mutatja-be-mamorkabarejat-a-homo-luden...

 

A Homo Ludens Project függetlenszínházi alkotóközössége decemberben mutatta be Cserna-Szabó András-Darida Benedek azonos című műve nyomán készülő Jaj a legyőzötteknek, avagy süssünk-főzzünk másnaposan című mámor kabarét. Az előadás február 18-án Budapesten, az Úri muriban is látható.

Rengeteg baj, probléma szorongás és bizonytalanság határozza meg napjainkban a közhangulatot. Ilyen helyzetben a legjobb, ha a színház is a humor felé fordul. Ezért választotta Benkő Imola Orsolya író, rendező, művészeti vezető Cserna-Szabó András-Darida Benedek Jaj a legyőzötteknek, avagy süssünk-főzzünk másnaposan című regényét.

A másnapos regényt és Cserna néhány hasnovelláját mámor kabaré formájában dolgozta fel közösen az előadás szereplőivel, Szántusz Noémi Noyával, Ács Tamással és Szilágyi Szabolccsal. 

A műsorszámok sokszínűsége, Cserna-Darida szövegeinek friss humora és a színészek felhőtlen játéka garantálja a szórakozást.

S mivel a műfaj kabaré, ezért az előadást sem hagyományos színházi környezetben, hanem kockás abroszos kisasztaloknál ülve lehet megtekinteni. Sőt, az alkoholfogyasztás is lehetséges, ezért az érdeklődők igazi mulató miliőben érezhetik magukat.

Az előadás látványvilágáért, különleges fényhatásokért Nahóczki Viktor felel, a hangok pontos ritmusát Orbán József pörgeti.