Egy nő: a Mikulás hozza el legközelebb

2020. november 26. - dehir.hu

https://www.dehir.hu/kultura/egy-no-a-mikulas-hozza-el-legkozelebb/2020/...

A koronavírus-járvány és a karantén alatt készült közösségi filmmel a debreceni közönség már találkozhatott az Apolló moziban.

Az Egy nő forgatókönyvét Esterházy Péter azonos című regénye 11 számozott részletének felhasználásával Benkő Imola Orsolya írta.

"Van egy könyv. Szeret. Már amennyire egy könyv szeretni tud. Ez szeret. Nem olyan Müller Péteresen, kimondottan Esterházysan. Egy nő. Ez a címe. Számozott regény.

A mi filmünk sem mesél történetet. Egy közös élmény lenyomata. Költői képek sokasága Esterházy szövegein keresztül. A vágyról, a vágytalanságról. Hogyan élte meg az ember bezártságot a karantén alatt, hogyan vágyott a közelségre, a találkozásra? A karanténidőszak költői lenyomata. Hogyan tudunk egymáshoz közelebb jutni? Mire ébresztett rá a bezártság? Mi lett fontos, égbekiáltó? Közelebb akarunk jutni másikhoz. A következő lépés az érintés dicsérete" – vallanak a filmről alkotói.

Hamarosan ismét elérhető lesz ez a sajátos hangulatú alkotás, a Homo Ludens Project filmje – legközelebb december 7-én, az online térben. (Mondhatni, szinte a Mikulás hozza el.) Részleteket itt találnak róla.

Az Egy nő alkotói, szereplői: Ágens, Botka Dóra, Góbi Rita, Kiss Izabella, Lányi Nicolette, Polner Eszter, Vecsernyés Viktória, Bánföldi Szilárd, Kosztolányi József, Liszkai Tamás, Rédei Roland, Szilágyi Szabolcs. Interjúk: Mezei Tímea, Kállai Ákos, Korponai Dávid.