Egy nő: közösségi filmet vetítenek az Apolló moziban

2020. október 04. - dehir.hu

https://www.dehir.hu/debrecen/egy-no-kozossegi-filmet-vetitenek-az-apoll...

Debrecen - A vetítés után a film alkotóival beszélgethetünk a debreceni filmszínházban.

A koronavírus-járvány és a karantén alatt készült közösségi filmet láthatunk október 10-én, szombaton 20 órától az Apolló moziban. Az Egy nő forgatókönyvét Esterházy Péter azonos című regénye 11 számozott részletének felhasználásával Benkő Imola Orsolya írta.

A vetítés után a film alkotóival beszélgethetünk, moderátor Szénási Miklós író, a Dehir főszerkesztője.

"Van egy könyv. Szeret. Már amennyire egy könyv szeretni tud. Ez szeret. Nem olyan Müller Péteresen, kimondottan Esterházysan. Egy nő. Ez a címe. Számozott regény.

A mi filmünk sem mesél történetet. Egy közös élmény lenyomata. Költői képek sokasága Esterházy szövegein keresztül. A vágyról, a vágytalanságról. Hogyan élte meg az ember bezártságot a karantén alatt, hogyan vágyott a közelségre, a találkozásra? A karanténidőszak költői lenyomata. Hogyan tudunk egymáshoz közelebb jutni? Mire ébresztett rá a bezártság? Mi lett fontos, égbekiáltó? Közelebb akarunk jutni másikhoz. A következő lépés az érintés dicsérete" – vallanak a filmről alkotói.

Alkotók, szereplők: Ágens, Botka Dóra, Góbi Rita, Kiss Izabella, Lányi Nicolette, Polner Eszter, Vecsernyés Viktória, Bánföldi Szilárd, Kosztolányi József, Liszkai Tamás, Rédei Roland, Szilágyi Szabolcs. Interjúk: Mezei Tímea, Kállai Ákos, Korponai Dávid.

Az esemény ingyenes.