Igazi színház: vendégjáték érkezik Debrecenbe Szegedről

2022. február 21. - dehir.hu

https://www.dehir.hu/kultura/igazi-szinhaz-vendegjatek-erkezik-debrecenb...

 

Debrecen – Szövegkönyv egy nem létező, ám lehetséges instrumentális színészre: a Homo Ludens Project produkcióját a debreceni közönség is láthatja.

A Homo Ludens Project előadását a Batthyány utca 24. alatti DESz24 klubban, február 26-án, szombaton 18 órától nézheti meg a debreceni közönség.

A szegedi stáb így ajánlja ezt a programot!

„Azt mondják, nagy fába vágja a fejszéjét, aki egy Bogusław Schaeffer-szöveghez nyúl. Schaeffer zseni, a szövegei komplexek, zeneszerzőként viszonyul a színházhoz, játékra hívja az alkotókat. Pontosabban fogalmazva, kihívás elé állítja őket. Ugyanis felül kell emelkedniük a megszokotton, a könnyűn, a népszerűn és a biztonságoson. Ha ez sikerül, cserébe igazi színházzal jutalmaz meg.

Mi egyenesen rajongunk az ilyen kihívásokért, így esett a választásunk az alábbi szövegkönyvre.

Mert humoros. Mert aktuális. Mert meglepő. Mert vitára sarkall. Mert máshogy szemléli a színházat, mint ahogy azt megszokhattad. Ha szeretsz nevetni, ha szeretsz gondolkodni, gyere el, és ismerd meg a lengyel zeneszerző és drámaíró világát.”

Az előadás közreműködői: Ács Tamás, Szilágyi Szabolcs, Szilasi Tamás, Nahóczki Viktor. A szöveget Pászt Patrícia fordította, a játékot Benkő Imola Orsolya rendezte.

További részletek az előadásról itt olvashatók.