Ismét randalírozni kezd Übü papa és Petőfi Sándor

2020. november 17. - dehir.hu

https://www.dehir.hu/kultura/ismet-randalirozni-kezd-ubu-papa-es-petofi-sandor/2020/11/17

 

A Homo Ludens Project egy színes alkotóközösség. Mint honlapjukon olvasható, a játékos, önfeledt gyermeki szemléletmód inspirálta őket: „szabad játék a különböző művészeti ágakkal, szabad játék műfajokkal, látszólag összeegyeztethetetlen témákkal, nevetséges, megvetett vagy épp szimpatikus figurákkal, kritikus társadalmi helyzetekkel, játék a valósággal, játék a színházzal.”

Ősszel elhoztak egy különleges hangulatú színházi produkciót, Az érintés dicséretét Debrecenbe, és bemutatták a karanténos időszakban készült közösségi filmjüket is az Apolló moziban. Az Egy nő forgatókönyvét Esterházy Péter regénye felhasználásával Benkő Imola Orsolya írta, vele és Szilágyi Szabolccsal a vetítés utáni beszélgetésen a debreceni nézők is találkozhattak.

A koronavírus-helyzet a HLP társulatára is hat, ám nem vonulnak vissza, nem mondanak le kreatív tevékenységeikről és az online térbe költöznek, ahol a debreceniek is megismerkedhetnek egy különlegesen intim színházi formával.

Mint az esemény Facebook-oldalán olvasható:

"Az előadást sokszor, több városban játszottuk, Szegeden, Budapesten, Debrecenben és Kapolcson, a Művészetek Völgyén. Mégis kevesen láttátok, hiszen egyszerre csak egy néző ülhetett be az autóba. Nemhiába neveztük intim színháznak. Most itt a lehetőség, hogy megnézzétek, újraéljétek és röhögjetek, hogyan kajtatja a férficsorda Carment.”

Mi vár ránk? Négy autó és négy történet!

  • Ismét randalírozni kezd Übü papa és Petőfi Sándor
  • Katarzist oktat Arisztotelész Artúr tanár úr, és Dushamp Marci
  • Tudatalatti utazásra hív a pszicho kocsi
  • Újra felcsendülnek a partizándalok koncert kocsiban

 

Az online eseményt itt tekinthetik meg, további részleteket pedig itt találnak erről a színházi kalandról, mely szerdán 19.15 órakor kezdődik!