Januárban tovább folytatódik a Homo Ludens Project sorozata

2021. január 13. - deszkavizio.hu

https://deszkavizio.hu/januarban-tovabb-folytatodik-a-homo-ludens-projec...

 

A szegedi Homo Ludens Project független színházi alkotóközösség januárban folytatja a Szövegdiszkó – A férfiak hangja című programsorozatát.

Szövegdiszkó című előadás az irodalom, a képzőművészet, a film, az intermédiaművészet és a színház nyelvének összefonódásával készül. Az alkotóközösség célja, hogy a felolvasóestek újragondolt változatát készítsék el, és a járvány idején versklipek formájában népszerűsítsék a kortárs magyar szerzők szövegeit. A műveket először hangjátékként valósítják meg, amelyhez különleges vizuális látványvilágot terveznek.

A Homo Ludens Projectet az új forma élteti, a változatos színházi nyelv, a közösségi lét, a társadalmi szerepvállalás, számukra ugyanis kiemelten fontos a hasznos cselekvés és a megújulás.

A január 18-án 19 órától látható est folyamán Bartis Attila, Darvasi László, Gál Hunor, Garaczi László, Nótáros Lajos, Orcsik Roland, Szénási Miklós és Szilasi László szövegeit dolgozzák fel, melyeket élőben közvetítenek a formáció YouTube csatornáján.

A hangjátékot készítik: Nahóczki Viktor és Szilágyi Szabolcs; vágó: Nahóczki Viktor, Szilágyi Szabolcs, Szabó Kitti; grafika, animáció: Kovács Gyula András. A szövegeket előadják: Balog József, Bánföldi Szilárd, Darvasi Áron, Komlóczi Zoltán, Kovács Domokos, Rédei Roland, Szilágyi Szabolcs, Varga Norbert színművészek, Benkő Imola Orsolya rendezésében.

A jegyvásárlással kapcsolatos bővebb információ itt olvasható.

Kiemelt kép: az esemény fotója (Homo Ludens Project / Facebook.com)