MEGFIGYELŐ JÁTÉK – EGYSZERRE UTCASZÍNHÁZ ÉS RÉSZTVEVŐI FILM A HOMO LUDENS PROJECTTEL

2021. június 6. - szinhaz.online

https://szinhaz.online/megfigyelo-jatek-egyszerre-utcaszinhaz-es-resztve...

A Homo Ludens Project alkotóközössége június 19-én és 20-án mutatja be új, Megfigyelő játék című produkcióját. Az előadás különlegessége, hogy egyszerre utcaszínház és egyszerre élő, résztvevői film. Az akciófilmek mintájára készült Megfigyelő játékot először Szeged utcáin és közterein, illetve az online térben nézheti meg a közönség.

A Homo Ludens Project alkotóközösség különleges, a színház és a film határán mozgó előadást mutat be. A Megfigyelő játék elhagyja a hagyományos színházi kereteket, és utcaszínházként Szeged közkedvelt területein, utcáin, közterein játszódik. Ezzel együtt pedig egyszerre egy élőben közvetített, résztvevői film is. Egy biztos: akár a helyszínen, akár online nézi, egy humoros, az akciófilmek mintájára készült, izgalmas előadást láthat a közönség.

A játékosság az új produkcióban sem marad el. A helyszínen két néző tud részt venni, akik aktív résztvevőivé válnak az eseményeknek. A történet szerint ők is játékosok lesznek, ők a szemek, akik okostelefonokkal figyelik meg a szereplőket, segítve ezzel a karaktereket, hogy elérjék céljukat. Aki online szeretné nézni az előadást, az pedig élőben kommentelhet, szavazhat és egyes esetekben dönthet is a szereplők sorsáról.

Az előadás szereplőit Botka Dóra, Bánföldi Szilárd és Szilágyi Szabolcs alakítják. A produkcióban Nahóczki Viktor felel a látványért, a kisfilmekért és az élő közvetítésért. A Megfigyelő játék rendezője Benkő Imola Orsolya, aki az előadás szövegkönyvét és forgatókönyvét is jegyzi.

Ajánló a darab elé:

„Új bemutatónk utcaszínház és egyben egy élő, részvételi film, amely a fikciós- és a dokumentumfilm határán mozog. Azzal a gondolattal játszunk el, hogyan nézne ki Magyarország 2030-ban.

Disztópiánk szerint Magyarország államformája Egyesült Digitális Köztársaság. A társadalom közel 75%-a kamerákkal megfigyelt környezetben él, ami a társadalmi biztonságot garantálja. Egy mesterséges intelligencia kreditpontok szerint osztályozza a polgárokat. Minél hasznosabb valaki a köztársaság számára, annál több pontot kap és annál jobb életet élhet. Akinek kevés pontja van, mert kártékony figurának minősül, az ellehetetlenül.

Éppen ezért az Egyesült Digitális Köztársaság egy élő show-műsort hirdet, a Megfigyelő játékot. Ebben két olyan ember versenyez, aki kevés ponttal rendelkezik. Ha nyernek, elfoglalhatják méltó helyüket a társadalomban. Ha veszítenek, kitaszítottakká válnak. Sikerül nekik? Hogyan tudják elérni a céljukat? Itt minden az, aminek látszik. Vagy mégsem?

Nyomokban Petőfi Sándort és Boguslaw Schaeffert tartalmaz.”

jegyvásárlás:
2021. június 19. 18h
https://tixa.hu/hlp_megfigyelo_jatek_junius_19
2021. június 20. 18h
https://tixa.hu/hlp_megfigyelo_jatek_junius_20

Forrás: Homo Ludens Project, Kultúra.hu