Megőrülni hív a Homo Ludens Project

https://szinhaz.org/csak-szinhaz/csak-szinhaz-videk/2018/09/30/megorulni...

A szegedi Homo Ludens Project független színházi alkotóközösség megkezdte 2018/2019-es évadát, amelynek szlogenje: “Örülj meg, őrülj meg!”.

A Homo Ludens Project alkotóközösség állandó befogadóhelye a szegedi ZUG Színház és Művészeti Tetthely. Az új évaduk Fehér Ferenc Imágó című táncelőadásával kezdődik, amelynél ember és az emberré válás a központi téma. Már volt egy előadásuk szeptember 13-án, akkor a transzparens őrület A csillagok szíve című darabbal indult el, a premiernek a Thealter adott otthont.

Színpadra állítják ismét Kafka Átváltozása nyomán készült darabjukat, október 15-én. Újdonságként novemberben az Esterházy Péter Csokonai Lili: Tizenhét hattyúk regénye alapján készült Bársonytafota című monodrámát hozzák el Nagy Petra előadásában. A fajok eredetét is láthatja majd a közönség a ZUG-ban Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs szereplésével.

Az évadban elkezdődik az ÉNmeséken alapuló performance-sorozat, amelyen vendégelőadókkal kiegészülve a mesék műfaján keresztül az ember mindennapi történeteit dolgozzák fel. December 12-én Szabó Veronika, február 17-én pedig az Ágens Társulat vezetője csatlakozik a Homo Ludens Project csapatának nyílt próbafolyamataihoz. A középiskolásokat is várják a ZUG-ba hétről hétre, amikor szakemberek vezetésével egy crossover performance-t hoznak majd létre, megtapasztalva a közösségi alkotás munkamódszerét.

Forrás: delmagyar.hu