Megőrülni hív a Homo Ludens Project csapata

https://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/megorulni_hiv_a_homo_ludens_projec...

A szegedi Homo Ludens Project független színházi alkotóközössége megkezdte 2018/2019-es évadját, amelynek szlogenje: ,,Örülj meg, őrülj meg". Szabad és a hagyományos iránytól eltérő előadásokkal kecsegtet az új évaduk.

A Homo Ludens Project alkotóközösség állandó befogadóhelye a szegedi ZUG Színház és Művészeti Tetthely. Az új évaduk Fehér Ferenc Imágó című táncelőadásával kezdődik, amelynél ember és az emberré válás a központi téma. Már volt egy előadásuk szeptember 13-án, akkor a transzparens őrület A csillagok szíve című darabbal indult el. Viszont ennek a premierjének a THEALTER adott otthont.

Legközelebb október 11-én játsszák majd a ZUG-ban. Továbbá színpadra állítják ismét a Kafka Átváltozása nyomán készült darabjukat, október 15-én. Újdonságként novemberben Esterházy Péter Csokonai Lili: Tizenhét hattyúk regénye alapján készült Bársonytafota című monodrámát hozzák el Nagy Petra előadásában. A fajok eredete című előadást is láthatja majd a közönség a ZUG-ban, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs szereplésével.

Az évadban elkezdődik az ÉNmeséken alapuló performance-sorozat, amelyen vendégelőadókkal kiegészülve. A mesék műfaján keresztül, az ember mindennapi történeteit dolgozzák fel. December 12-én Szabó Veronika, február 17-én pedig az Ágens Társulat vezetője csatlakozik a Homo Ludens Project csapatának nyílt próbafolyamataihoz. A csapat a performance-okra és az évad második felében tervezett új bemutatóra Benkő Imola Orsolya és Liszkai Tamás – Jerzy Grotowski fizikai, vokális és plasztikus gyakorlatain alapuló – tréningjeivel készül.

A középiskolásokat is várják a ZUG-ba hétről hétre, amikor szakemberek vezetésével egy crossover performance-t hoznak majd létre, megtapasztalva a közösségi alkotás munkamódszerét.