MONODRÁMA ÉS FARSANGI MULATSÁG AZ IGÉZŐBEN

2022. február 11. - media24.hu

https://media24.hu/kultura/monodrama-es-farsangi-mulatsag-az-igezoben/

A felnőtteket szombaton egy monodráma, a gyermekeket vasárnap farsangi matiné várja az Igézőben. Február 12-én 18 órakor a Homo Ludens Project, február 13-án 11 órakor a Bábos babaszínházi előadása várja a nézőket a Basa utca 1. szám alatt.

Egy nem létező, ám lehetséges instrumentális színész, Ács Tamás lép színpadra az Igézőben szombaton. Bogusław Schaeffer monodrámáját adja elő 18 órától. Schaeffer szövegei komplexek, zeneszerzőként viszonyul a színházhoz, játékra hívja az alkotókat. Pontosabban fogalmazva, kihívás elé állítja őket. Ugyanis felül kell emelkedniük a megszokotton, a könnyűn, a népszerűn és a biztonságoson. Ha ez sikerül, cserébe igazi színházzal jutalmaz meg. „Mi egyenesen rajongunk az ilyen kihívásokért, így esett a választásunk az alábbi szövegkönyvre. Mert humoros. Mert aktuális. Mert meglepő. Mert vitára sarkall. Mert máshogy szemléli a színházat, mint ahogy azt megszokhattad. Ha szeretsz nevetni, ha szeretsz gondolkodni, gyere el, és ismerd meg a lengyel zeneszerző és drámaíró világát.” – ajánlja az előadó Bogusław Schaeffer: Szövegkönyv egy nemlétező, ám lehetséges instrumentális színészre monodrámáját.

A hét utolsó napján, a vasárnapi matiné hagyományosan a manófalviaké. Az előadás aktuális témája mi más lehetne, mint a farsang. Február 13-án, vasárnap 11 órakor kezdődik a Farsangi mulatság a Bábos babaszínházi előadása.

(ÖKK)