Színházi előadást és filmet hoz Debrecenbe a szegedi alkotóközösség

2020. október 9. - dehir.hu

https://www.dehir.hu/kultura/szinhazi-eloadast-es-filmet-hoz-debrecenbe-...

 

A Homo Ludens Project egy színes alkotóközösség. Mint honlapjukon olvasható, a játékos, önfeledt gyermeki szemléletmód inspirálta őket: „szabad játék a különböző művészeti ágakkal, szabad játék műfajokkal, látszólag összeegyeztethetetlen témákkal, nevetséges, megvetett vagy épp szimpatikus figurákkal, kritikus társadalmi helyzetekkel, játék a valósággal, játék a színházzal.”

Szombaton a debreceniek is találkozhatnak velük. Különleges helyszínre hoznak egy különleges színházi előadást: Az érintés dicséretét a Debreceni Egyetemi Református Templomban láthatja a közönség 18 órától a Homo Ludens Project, a Debreceni Egyetemi Színház és a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium szervezésében. Az esemény ingyenes lesz.

Ezt követően még egy szombati program főszereplője lesz a Homo Ludens Projekt csapata: bemutatják a COVID-19 járvány és karantén alatt készült, Egy nő című közösségi filmjüket az Apolló moziban 20 órától.

A forgatókönyvet Esterházy Péter Egy nő című regénye 11 számozott részletének felhasználásával Benkő Imola Orsolya írta, a vetítés beszélgetés követi a film alkotóival.