Szövegdiszkó: ismét hallható lesz a férfiak hangja

2021. január 26. - dehir.hu

https://www.dehir.hu/kultura/szovegdiszko-ismet-hallhato-lesz-a-ferfiak-...

 

Debrecen – Irodalom, film, színház, képzőművészet találkozik ebben a merész és újszerű produkcióban.

„Az igazi férfinak hangja van. És Keze. A kezén ujjak, amivel ír. Véleménye, amit hangoztat. A szájával. Vagy csendben, a sorok közé veti. Állásfoglalása, ami lehet régimódi, korszakalkotó vagy éppen korszakátkozó. Kritikája van. Dicsérő. Szidalmazó. Sokféle. Stílusa is. Hagyományos, újszerű. Rétegelt, mint egy lemez. Például farost. Na most hangja van. Hangja lesz.”

Sajátos, eredeti művészeti kaland a Szövegdiszkó című program. Bár a kezdeményezés szegedi, a produkció mégis határtalan, mivel online, tehát bárhonnan és bárki által elérhető. A premier már megvolt idén, most a folytatásban a közönség újra találkozhat a Homo Ludens Project által életre keltet Szövegdiszkóval. (A HLP már járt Debrecenben: elhozták az Esterházy-szövegek inspirálta Egy nő című közösségi filmjüket, és Az érintés dicsérete táncos produkciót.)

A férfiak hangja című közvetítés ezen a linken lesz elérhető január 27-én, szerdán 19 órától: https://youtu.be/oEl2OIeA2dg

Az előadás ingyenes, ám aki akar, válthat rá támogatói jegyet, amivel a ZUG Színház és Művészeti Tetthely és Homo Ludens Project működését és fennmaradását segíti elő

Az est folyamán Bartis Attila, Darvasi László, Gál Hunor, Garaczi László, Nótáros Lajos, Orcsik Roland, Szilasi László és a debreceni Szénási Miklós szövegei hangzanak el.

A hangjátékot készítette: Nahóczki Viktor és Szilágyi Szabolcs. Operatőr: Kovács Gyula András, Nahóczki Viktor, Szabó Kitti. Vágó: Kovács Gyula András, Nahóczki Viktor, Szabó Kitti, Szilágyi Szabolcs. Performerek: Kovács Gyula András, Szilágyi Szabolcs. A szövegeket előadják: Balog József, Bánföldi Szilárd, Darvasi Áron, Komlóczi Zoltán, Kovács Domokos, Rédei Roland, Szilágyi Szabolcs, Szilasi László, Varga Norbert. Rendező: Benkő Imola Orsolya.

További részleteket itt találnak az eseményről!