Születésnapot ült a Homo Ludens Project

2020. február 17. - delmagyar.hu
https://www.delmagyar.hu/kultura/helyi-kultura/szuletesnapot-ult-a-homo-...
fotó: Török János

Az eltelt hét esztendő tapasztalatait, élményeit, benyomásait összegezték.

Az eltelt hét esztendő tapasztalatait, élményeit, benyomásait az évek során a művészeti tetthelyen fellépett vendég előadók – többek között Liszkai Tamás röszkei plébános és Scherer Péter színész – kérdésein keresztül összegezték a rendhagyó művészeti közösség alapítói, Benkő Imola művészeti vezető és Szilágyi Szabolcs színész.

– Nagyon kevés vidéki független színház működik. Szegeden több is, úgyhogy kivételes város. Nincs jól megfogható formanyelvünk, mindig változik, hogy éppen mihez és hogyan nyúlunk. Ebből is következik, hogy kilógunk – fejtette ki Benkő Imola.

Alapítótársa hozzátette: nemcsak országos, de városi szinten is kilógnak a sorból. – Eltávolodott a nézőközönség attól a független színháztól, amit valójában jelent a kifejezés. Megszokták a kőszínházi formát, egyre inkább a progresszív előadások kezdenek elmenni a kőszínházi irányba – mondta.

A művészeti csoport elsődleges céljaként társadalmi feladatát hangsúlyozták az alapítók.

– Amit megpróbálunk képviselni, hogy hogyan lehetne a társas kapcsolatokat közösségivé formálni az egyszemélyes társadalom korában – mondta a művészeti vezető.

A születésnap alkalmából Szabó Kitti montázsaiból, Kovács A. Gyula kompozícióiból és Pintér Norbert festményeiből nyílt tárlat február 21-ig tekinthető meg. Az ünneplés este a Grand Caféban folytatódott, ahol koncertet adott a Skore, a Huszon7ét és a Csillagerdő zenekar.