DECEMBER - ZUG MŰVÉSZETI TETTHELY - 2020

Civilként az állam működési hézagaiban - L. Ritók Nóra előadása Civil kiszólás

2020. december 3. 19:00 - Online esemény
facebook esemény - Jegyértékesítés tixa.hu/L_Ritok_Nora_eloadas

Nagy ellentmondás feszül abban, amikor a civilek az állam működési hézagait próbálják betömni. Azokat, amelyek azt jelzik, hogy nem jól működik a rendszer. Ha a civil szféra a civilek adományaiból megoldja, az állam hátradől, hiszen minden rendben van, nincs probléma. A megoldást szolgáló intézkedéseket nem szorgalmazza, a költségvetésében nem tervez ilyet. Ha pedig nem oldja meg, az állam lépéskényszerbe kerül...ám a rendszerszintű megoldások lassan körvonalazódnak, a társadalmi problémák pedig általában gyors beavatkozást követelnek. A civilek nem tudják elnézni a problémákat, mert ők közvetlenül találkoznak vele, míg az állam ezeket a megtapasztalásokat nem, vagy nem úgy érzékeli. Mi lehet a megoldás? Segítenünk kell, vagy hagyni?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ L. Ritók Nóra mesterpedagógussal, szociális szakemberrel, az Igazgyöngy Alapítvány alapítójával.

Az előadó saját honlapján további részleteket olvashatnak szociális és oktatói, valamint művészeti tevékenységéről: https://l.ritoknora.hu/

Jegyértékesítés a TIXA értékesítő rendszerén keresztül elérhető: https://tixa.hu/lritok_civil_eloadas_200924
Jegyár: 2500,- Ft Az előadásra a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

Civil beszélgetések: Figyelem és irgalmasság - Iványi Gábor és Liszkai Tamás

2020. december 8. 19:00 - Online esemény
facebook esemény - Jegyek: https://tixa.hu/figyelem_es_irgalmassag

 

Figyelem és irgalmasság.

A beszélgetést privát facebook csoportban lesz elérhető. A jegyvásárlást követően kapjátok meg a facebook csoport linkjét. A csoportban pedig megtaláljátok a szobát, ahol elérhető a közvetítés.

Mindkettőre szükségünk van, különösen most, az összekuszált, bizonytalanságban, bezártságban töltött mindennapokban. Az adventi időszakban 2 olyan ember eszmecseréjét ajánljuk figyelmetekbe, akiknek szavai és gondolatai igazi ajándék.

Fogadjátok hát szeretettel Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnökének, Liszkai Tamás, a Gál Ferenc Egyetem docensének beszélgetését.

Jegyárak:
Támogatói - diák: 500,-
Támogatói - felnőtt: 1000,-
Extra támogatói: 4000,-

Az online programjainkra a jegyek vásárlásával a ZUG Színház és Művészeti Tetthely működését és fennmaradását támogatod. Köszönjük előre is segítséged!