MÁRCIUS - ZUG MŰVÉSZETI TETTHELY - 2021

CIVILKÉNT AZ ÁLLAM MŰKÖDÉSI HÉZAGAIBAN - L. RITÓK NÓRA ELŐADÁSA - Civil kiszólás

2021. március 19. 19:00 - ONLINE KÖZVETÍTÉS
facebook esemény  - INGYENES

 

A december 3-i beszélgetésünket március 19-én, 19:00-tól nézhetitek meg youtube csatornánkon.

Az előadás megtekintése ingyenes. A Civil kiszólás program része.

A linket hamarosan itt megtaláljátok, addig is iratkozzatok fel Youtube csatornánkra:
https://www.youtube.com/channel/UCFc98RZnRGpWbYNi7HBKSXQ

Nagy ellentmondás feszül abban, amikor a civilek az állam működési hézagait próbálják betömni. Azokat, amelyek azt jelzik, hogy nem jól működik a rendszer. Ha a civil szféra a civilek adományaiból megoldja, az állam hátradől, hiszen minden rendben van, nincs probléma. A megoldást szolgáló intézkedéseket nem szorgalmazza, a költségvetésében nem tervez ilyet. Ha pedig nem oldja meg, az állam lépéskényszerbe kerül...ám a rendszerszintű megoldások lassan körvonalazódnak, a társadalmi problémák pedig általában gyors beavatkozást követelnek. A civilek nem tudják elnézni a problémákat, mert ők közvetlenül találkoznak vele, míg az állam ezeket a megtapasztalásokat nem, vagy nem úgy érzékeli. Mi lehet a megoldás? Segítenünk kell, vagy hagyni?
Ezekre a kérdésekre keressük a választ L. Ritók Nóra mesterpedagógussal, szociális szakemberrel, az Igazgyöngy Alapítvány alapítójával.

Az előadó saját honlapján további részleteket olvashattok szociális és oktatói, valamint művészeti tevékenységéről: https://l.ritoknora.hu/