NOVEMBER - ZUG MŰVÉSZETI TETTHELY - 2020

Szalontay Tünde - Bodrogi Éva - Bolcsó Bálint: Morzsái az eltörött világkalácsnak

2020. november 07.  19:00 - ZUG művészeti tetthely
facebook esemény - jegyek: tixa.hu/szalontay_bodrogi_bolcso_20201007

Nézőink és az előadók biztonsága érdekében és a legújabb járványügyi korlátozások értelmében a férőhelyek számát korlátoztuk, egyszerre 13 néző tekintheti meg az előadást.
A nemzetközileg elismert, a XX. század első felében alkotó Lesznai Anna képzőművész, író és költő életét bemutató darabban az elektroakusztikus zene találkozik Lesznai Anna válogatott szövegeivel.
Lesznai kora meghatározó alakja volt, közeli barátságot ápolt a Nyolcakkal, Bartók Bélával, pár évig Jászi Oszkár felesége volt. A nemesi származású művész a harmincas években amerikai száműzetésbe kényszerült, New Yorkban halt meg 1966-ban. Gondolatait elképesztően izgalmas naplóiban rögzítette, meséi, versei pedig számtalan kötetben jelentek meg.
Az előadás szövegkönyvének alapjául Lesznai válogatott naplórészletei és versei szolgálnak. Ezek hol prózai, hol énekelt formában jelennek meg, elektroakusztikus zenei textúrába ágyazva, mely az életmű sokszínűségét követve zenei stílusok egész sorát vonultatja fel.
Előadók:
Szalontay Tünde – próza
Bodrogi Éva – szoprán
Bolcsó Bálint – elektronika

Az előadás a Köszönjük Magyarország program keretében valósul meg. A jegyvásárlással a ZUG színház és művészeti tetthely működését támogatjátok.

Jegyeket a TIXA felületén keresztül tudtok vásárolni: https://tixa.hu/szalontay_bodrogi_bolcso_20201007
Jegyárak: diákjegy: 1000,- Ft felnőtt jegy: 1500,- Ft A jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. Az előadásra a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

HLP: EGY NŐ

2020. november 10.  15:00, 17:00, 19:00 - ZUG művészeti tetthely
facebook esemény 

jegyek:
november 10. - https://tixa.hu/egy_no_elmenymozi_10_10

Néztél már filmet egy hűtőben!?!?- Interaktív filmkiállítás - Intim mozi

Szereted a mozit? Szeretsz a székbe süppedve kukoricát csámcsogni, üdítőt szürcsölni? Viszont szereted a különleges élményeket is, a megszokottól eltérő dolgokat? Akkor ez a Te programod. Az esemény folyamán a Homo Ludens Project Egy nő című filmjét láthatod. A film különböző, tárgyakon, eszközökön jelenik meg, olykor egy hűtőgépben, olykor egy okostelefonon, vagy akár egy színészen. Meglepetés, hogy a következő jelenet hol bukkan fel. Úgy képzeld el, akár egy kiállítást, ahol minden változik és te is aktív résztvevője vagy az eseményeknek. És ne aggódjatok a tömeg miatt, egyszerre csak 5 fő vehet részt az eseményen. Izgalmasan hangzik? Akkor várunk szeretettel.

Jegyár: Felnőtt: 1500 Ft Diák: 1000 Ft

A kialakult járványhelyzet miatt előadóink és nézőink védelme érdekében korlátozott számú helyet tudunk biztosítani számotokra. Az eseményen egyszerre 5 néző vehet részt!
Online jegyvásárlás:
november 10. - https://tixa.hu/egy_no_elmenymozi_10_10

 

Homo Ludens Project: CAR-MEN (online PREMIER)

2020. november 18. 19:15 - ONLINE VETÍTÉS - leírás
facebook esemény - INGYENES: https://www.youtube.com/playlist?list=PLyhDTF7UzgNndbAOf7KlZTqFTIsWOAGy6

Homo Ludens Project - MASZK Egyesület: CAR-MEN
színház egy autóban

ONLINE PREMIER

Ha már újra az online térbe kényszerül a színház, úgy döntöttünk, hogy ez alkalommal egy meglepetéssel készülünk Nektek.
November 18-án, szerdától érhetitek el a 6 éve készült előadásunkat youtube csatornánkon.

Mi vár rátok?
Ismét randalírozni kezd Übü papa és Petőfi Sándor
katarzist oktat Arisztotelész Artúr tanár úr, és Dushamp Marci
egy tudatalatti utazásra hív a pszicho kocsi
ás újra felcsendülnek a partizándalok koncert kocsiban.

Az előadást sokszor, több városban játszottuk, Szegeden, Budapesten, Debrecenben és Kapolcson, a Művészetek Völgyén. Mégis kevesen láttátok, hiszen egyszerre csak egy néző ülhetett be az autóba. Nemhiába neveztük intim színháznak.
Most itt a lehetőség, hogy megnézzétek, újraéljétek és röhögjetek, hogyan kajtatja a férficsorda Carment.
#csakbátran#csakonline

Az előadás megtekintése ingyenes
https://www.youtube.com/playlist...

 

Homo Ludens Project: Szövegdiszkó - A nők hangja

2020. november 20.  19:00 - ONLINE VETÍTÉS
facebook esemény - jegyek: tixa.hu/szovegdiszko_a_nok_hangja

Irodalom, zene, színház, képzőművészet

Azt est folyamán a következő kortárs szerzőktől hallhattok szövegeket:
Befutók: Bencsik Orsolya, Erdei Lilla, Erdős Virág, Tóth Krisztina, Turi Tímea
Startvonalról indulók: Benkő Imola Orsolya, Zilahi Anna

Képzeld azt, hogy egy diszkóban vagy. Nem táncolnak körülötted, nem öntenek le piával, nem lökdösnek. Ez egy másfajta diszkó. Nyugalom van. Megszólal egy hang. Szöveget mond. Egy kortárs szerző írását. Zenét hallasz, effekteket, megszokott vagy furcsa zajokat. Reflektálnak a szövegre. Észreveszed, hogy világítanak a fények. A térben lapok függnek, akár a kiteregetett ruhák. Egy alak, pontosabban egy ember járkálni kezd a lapok körül. Képeket vetít, videókat a papírra. Apró vásznak. Majd egy másik alakot látsz. A hangra figyel. Lépéseket, mozdulatokat tesz.
Nem korlátoznak ezek az alakok, nem mondják meg, mire kell összpontosítanod. Csak figyeled a sokszínű kavalkádot és közben szabadon kalandozhatsz. Együtt lüktethetsz a zenével, azonosulhatsz a szöveggel, figyelhetsz a felvillanásokra, a képekre, bármire, amire szeretnél. Hát ilyen ez a szövegdiszkó. Kipróbálnád? Ha igen, várunk egy kortárs, irodalmi kalandra.
Novemberben már befutó és startvonalról induló kortárs női szerzők írásait hallhatjátok. Miért fontos a női hang az irodalomban? Mitől lesz hiteles? Novemberben erre keressük választ.

Alkotók: Benkő Imola Orsolya, Kovács Gyula András, Nahóczki Viktor, Szilágyi Szabolcs

Jegyár: Felnőtt: 1500 Ft Diák: 1000 Ft

 

ELMARAD! Így jöttem? Szabó Kitti kiállítása és workshopja

2020. november 19.  19:00 - ZUG művészeti tetthely
facebook esemény - INGYENES, regisztráció: https://tixa.hu/igy_jottem_kiallitas_workshop_Szabo_Kitti?

A biztonságotok érdekében és a legújabb járványügyi korlátozások értelmében a férőhelyek számát korlátoztuk, egyszerre 13-an vehettek részt a kiállításon.

Így jöttem vagy mondhatnám így jöttünk.
Utak, kereszteződések. Fedezzük fel hol tartunk most. Ahogy az életben is különböző impulzusok, történések építik fel, formálják jellemünket a nagy egészet, úgy épülnek fel a Kollázsok is apró részletekről egy teljes képpé.
Rész-egész. A kiállítással és a workshoppal Szabó Kitti arra invitál mindenkit, hogy vegyenek részt az alkotói folyamatban, a képek szemlélése közben vizsgálják magukat is, majd ott helyben alkossanak. Vágják, tépjék, ragasszák össze jelenlegi lényüket.

A kialakult járványhelyzet miatt előadóink és nézőink védelme érdekében korlátozott számú helyet tudunk biztosítani.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük a programra regisztráljatok a tixa rendszerén keresztül.
https://tixa.hu/igy_jottem_kiallitas_workshop_Szabo_Kitti

 

ELMARAD! Beszéljünk a slamről Gömöri Eszterrel

2020. november 23.  19:00 - ZUG művészeti tetthely
facebook esemény - INGYENES, regisztráció: https://tixa.hu/beszeljunk_a_slamrol_Gomori_Eszterrel?

A biztonságotok érdekében és a legújabb járványügyi korlátozások értelmében a férőhelyek számát korlátoztuk, egyszerre 13-an vehettek részt az eseményen.

A slam poetry egy nehezen megfogható, irodalmat és előadóművészetet ötvöző műfaj, ami merít a stand up, a rap, a költészet és a színház eszköztárából is. És még ez is egy nagyon pontatlan leírás róla. A slammerek leginkább azt szokták mondani, inkább megmutatják mi is az a slam, mint, hogy elmeséljék, mert azt igazából nem is lehet. Viszont most, egy rendhagyó irodalomóra keretei közt kicsit mégis beszélni fogunk róla. Meg egy kicsit meg is mutatjuk, vagyis mutatja Gömöri Eszter, hogy mi mindenből áll egy slam poetry szöveg/ est és közösség a saját élményein és 1-2 szövegén keresztül.

A kialakult járványhelyzet miatt előadóink és nézőink védelme érdekében korlátozott számú helyet tudunk biztosítani.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük a programra regisztráljatok a tixa rendszerén keresztül.
https://tixa.hu/beszeljunk_a_slamrol_Gomori_Eszterrel