OKTÓBER - ZUG SZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETI TETTHELY - 2022

Freeszfe Egyesület - Szántusz Noémi Noya: A nagy kacsashow

2022. október 8. 19h - ZUG Színház és Művészeti Tetthely
facebook esemény -  jegyek: https://tixa.hu/homoludensproject

lakodalmas performansz-előadás

Színésznő-performer-alkotó: noya
Mentorok: Hudi László, Czirák Ádám, Goda Gábor, Szabó Veronika, Hód Adrienn
Fény: Szász Antal
Hang: Mózes Zoltán, Kolozsvári Lajos, djnoya
Videó: Mózes Zoltán, Mórász Dávid, a 12 éves noya

Külön köszönet: Kozma Zsófia Rebekának, Holy Olgának, Tózsa Mikoltnak; Az anyukámnak, Az apukámnak; A mindenkori koszorúslányoknak, A nagynéniknek, A nagybácsinak Plusz köszönet: a fiúknak, akik valaha szerettek, majd kiszerettek belőlem, és nem vettek feleségül

Bemutató: 2022. június 11. Artus Stúdió - Tokio Sunrise Fesztivál

A NAGY KACSASHOW címadó kacsája, Noya gyermekkori kacsabilije, melyen megtanult üríteni. Üríteni fontos! Ürítés nélkül puffadásig, mérgezően megtelünk.
- Azt mondta az anyukám, hogyha menyasszonyt játszok, akkor sohasem leszek igazi menyasszony. De én úúúgy szeretek játszani -
A galgamácsai gyermeklakodalmas dalait énekelve, játékait játszva, megidézem gyermekkoromat, amikor még azt hittem, hogy szerelembe esni és megházasodni az olyan könnyen megy, mint kiásni a béketelepi hátsó kertben egy kacsaúsztatót.
És milyen a viszonyom MOST az elköteleződéssel? -kérdem én. Miért vágyom rá? Miért rettegek tőle? Hogy kell -jól- szeretni? Hogy kell örökre szeretni?
DE ÉN MIT BÉNÁZOK -EZZEL- ENNYIT???
- Jó, ha már senki nem akar feleségül venni, akkor majd én megszervezem magamnak, hogy elvegyenek – HÁP.HÁP.HÁP. jönnek!

Helyszín: ZUG Színház és Művészeti Tetthely (Szeged, Gyertyámos utca 4.)

Jegyárak: felnőtt jegy: 3000 Ft, diákjegy: 2000 Ft, támogatói jegy: 4000 Ft, jegyvásárlás: https://tixa.hu/homoludensproject

Freeszfe Egyesület: http://www.freeszfe.hu/   https://www.facebook.com/freeszfe.hu

 

BOGUSŁAW SCHAEFFER: SZÖVEGKÖNYV EGY NEMLÉTEZŐ, ÁM LEHETSÉGES INSTRUMENTÁLIS SZÍNÉSZRE

2022. október 21. 19h - ZUG Színház és Művészeti Tetthely
facebook esemény - projekt leírás - jegyek: https://tixa.hu/homoludensproject

A Homo Ludens Project színházi előadásamonodráma

A darab során vibráló fényhatásokat (stroboszkóp) használunk, ezért a megtekintése epilepsziásoknak nem ajánlott. Azt mondják, nagy fába vágja a fejszéjét, aki egy Bogusław Schaeffer szöveghez nyúl. Schaeffer zseni, a szövegei komplexek, zeneszerzőként viszonyul a színházhoz, játékra hívja az alkotókat. Pontosabban fogalmazva, kihívás elé állítja őket. Ugyanis felül kell emelkedniük a megszokotton, a könnyűn, a népszerűn és a biztonságoson. Ha ez sikerül, cserébe igazi színházzal jutalmaz meg. Mi egyenesen rajongunk az ilyen kihívásokért, így esett a választásunk az alábbi szövegkönyvre. Mert humoros. Mert aktuális. Mert meglepő. Mert vitára sarkall. Mert máshogy szemléli a színházat, mint ahogy azt megszokhattad. Ha szeretsz nevetni, ha szeretsz gondolkodni, gyere el, és ismerd meg a lengyel zeneszerző és drámaíró világát.
Az előadás trailere: https://youtu.be/YIf0rARLfH4

egy nem létező, ám lehetséges instrumentális színész: Ács Tamás
a szerzői instrukciók hangsávja: Szilágyi Szabolcs
az ötödik jelentben felvételen, klarinéton közreműködik: Szilasi Tamás
alkalmazott fény és látvány mester: Nahóczki Viktor
alkalmazott rendező: Benkő Imola Orsolya
egy nagyon is létező fordító: dr. Pászt Patrícia
egy létező támogató: EMMI

Időpont: 2022. szeptember 29. 18:00, Helyszín: ZUG Színház és Művészeti Tetthely
Jegyárak: felnőtt jegy: 3000 Ft, diákjegy: 2000 Ft, támogatói jegy: 4000 Ft

Bogusław Schaeffer:
Mrożek kor-, és pályatársa. Drámaíró, zeneszerző és -teoretikus. Schaeffer személyéhez kötődik az instrumentális színház fogalma, amely vagy a klasszikus balett és opera hagyományaiból valamint azok tánc-paródiáiból merítenek, vagy a happening, az akciózene és az abszurd színház bizonyos elemeivel mutatnak rokonságot. Amellett, hogy drámáit Lengyelországban a mai napig nagy sikerrel játsszák, a lengyel kísérleti zene atyjaként is számontartják.
Ács Tamás: https://monodrama.hu/ https://www.facebook.com/AcsTamasMonodrama
Benkő Imola Orsolya: http://homoludensproject.hu/alkotok/benko-imola-orsolya https://www.facebook.com/Benkő-Imola-Orsolya-102492128479776