Homo Ludens Project (Szeged): Megfigyelő játék

2021. augusztus 4. 16h - Belvásoris Mozi - Thealter
facebook esemény - projekt leírás

 

Homo Ludens Project (Szeged): Megfigyelő játék
egyszerre utcaszínház és egyszerre élő, részvételi film

Szereplők:
Tóth Dia: Botka Dóra
Hajkő Szilveszter: Bánföldi Szilárd
Svájci Bernát, műsorvezető: Szilágyi Szabolcs

Reklámhang: Csurgóné Benkő Zsuzsa
Cenzúrázó algoritmus: Benkő Imola Orsolya és Nahóczki Viktor
Látvány, hang, élő vágás: Nahóczki Viktor
Dramaturg, forgatókönyvíró: Benkő Imola Orsolya
Zene: Botka Dóra, Nahóczki Viktor
A kisfilmekben elhangzik Atomki: Átok című dala.
Kisfilmek: Nahóczki Viktor, Szilágyi Szabolcs
Rendező: Benkő Imola Orsolya

Az Egyesült Digitális Köztársaság műsorra tűzi egyedülálló, megismételhetetlen, lélegzetelállító showműsorát! Akció, humor, sorsok, döntések, mindez élőben, a szemed láttára.
A versenyzőket a Köztársaság által alkalmazott algoritmus választja ki a show napján. Egy biztos, olyan személyek kerülnek kiválasztásra, akik kevés kreditponttal rendelkeznek. Most lehetőség nyílhat számukra, hogy több kreditpontot szerezzenek, és kiváltságokhoz jussanak. A játék tétje maga a valóság, ha elbuknak, a nép biztonságát óvó köztársaság leveszi róluk a kezét, ha nyernek, elfoglalhatják megérdemelt helyüket a társadalomban.
Gyere és kapcsolódj be az élő show-ba!

Többet szeretnél tudni az Egyesült Digitális Köztársaságról? Nézd meg az alábbi ismeretterjesztő filmet: https://youtu.be/dKn841D9ELk

Részt vehetsz Te is a játékban SZEMként, azaz élőben, a helyszíneken követheted az eseményeket telefonoddal és segítheted a játékosokat, hogy elérjék céljukat. Sőt, közvetítheted az eseményeket.
Vagy nézheted élőben, kivetítve is a show-t.
Csatlakozz! Biztonság egy életen át!

Nyomokban Petőfi Sándort és Boguslaw Schaeffert tartalmaz.

A Homo Ludens Project új projektje egy élő, részvételi film, amely a fikciós és a dokumentumfilm határán mozog. Azzal a gondolattal játszunk el, hogyan nézne ki Magyarország 2030-ban.
Disztópiánk szerint Magyarország államformája Egyesült Digitális Köztársaság. A társadalom közel 75%-a kamerákkal megfigyelt környezetben él, ami a társadalmi biztonságot garantálja. Egy mesterséges intelligencia folyamatosan ellenőrzi a rögzített felvételeket, és az embereket kreditpontokkal jutalmazza cselekedeteik szerint. A polgárok minél több kreditet gyűjtenek, annál nagyobb előnyökben részesülnek. A csekély kreditekkel rendelkezők pedig száműzetésbe kényszerülnek, az állam nem gondoskodik róluk.

A Megfigyelő játék pedig egy élőben közvetített showműsor, ahol alacsony kreditpontokkal rendelkező polgárok küzdenek egy jobb élet reményében. A játék az utcán, köztereken, kávézókban játszódik.
Gyere és próbáld ki a disztópiánk! Légy részese az eseményeknek, és vegyél részt közvetítő nézőként az előadásban! Vagy válts jegyet az online közvetítésre!

Támogató: EMMI, Szabad Terek

https://www.facebook.com/hludensp
http://homoludensproject.hu

Az előadás hossza: 90 perc, ezután egy kb. 30 perces beszélgetésre várják az alkotók a nézőket.

Korlátozott nézőszám! Az előadáson csak 4 néző tud SZEM-ként játszani!
Jegyárak:
- SZEM: 2500 Ft (csak online váltható)
- néző: 2000 Ft

Fotó: Tandari Anita / Mocsonoky Miklós