KZ-oratórium

Homo Ludens Project - MASZK Egyesület:

KZ-oratórium
Pilinszky János azonos című műve nyomán

dupla premier: 2016. december 15. ZUG, 2016. december 17. Patyolat

Öregasszony, Kisfiú, R.M. 
Koncentrációs táborban élnek. Pilinszky János költői lágerében. Szerencsére mi, XXI. századi emberek, most nem ott lakunk. Valaki kissé zártan, valaki kissé magányosan, fogyasztva, gyűlölködve, de legalább szögesdrót és gázkamra nélkül. Ha emlékezni akarunk, képeket nézünk a borzalomról, moziba vagy jelen esetben színházba járunk, hogy ott nézzünk farkasszemet a vagonokba zárt kiáltással.
Te elképzelnéd, milyen lehet egy lágerben? Vagy inkább legyen, tegyék elém a látványt, szembesülök és megpróbálok vele együtt élni valahogy? Vagy egyszerűen már a gondolatra rázárnád az ajtót? 
Mi a kapcsolat a mai társadalom és szögesdrót tépte magány között?  Milyen lehet, amikor összekulcsolódik a költői színház a valóság rettenetével? Mit jelenthet ma a halállal való összebámulás? Mit akarhat szerinted egy elnyűtt, csont és bőr, alig pislákoló test a ma emberétől? Mit jelent számodra e botrányos szentség?

Kisfiú: Kállai Ákos, Öregasszony: Frank Tímea, R.M: Szilágyi Szabolcs
Kar: Ferenczy Orsolya, Kléner Judit, Gyüdi Eszter, Beslin Anita, Kohlmann Márta, Roszík Melitta, Büte László, Gyüdi Sándor, Kós Péter, Kohlmann Ferenc, Kohlmann Tamás, Muntag Lőrinc
Zeneszerző: Gyüdi Eszter
A hangfelvételt készítette: Pétervári Lajos
Díszlet: Kovács A. Gyula
Szakmai konzulens: Balog József
Rendező: Benkő Imola Orsolya

Az előadás a MASZK Egyesület koprodukciójában készült.
támogató: EMMI

Projekt szatusza: