VAN ITT HELY NÁLAD

HOMO LUDENS PROJECT – VAN ITT HELY NÁLAD

Művészetek Völgye, Taliándörögd főtere - 2021. július 24 - 29.

Van itt hely nálam, van itt hely nálam. – morfondírozott magában Bölcs, a Református Udvar vezetője.
Ízlelgette a szavakat. Elmondta egymás után csücsörítve, elvékonyított hangon, brummogva, ordítva, mint a kölykeit védő anyamedve és szelíden, ahogy azt ő is hallani szeretné. Próbálta megtalálni a legigazabb mondatot. Ugyanis nekik nem volt helyük. A Művészetek Völgye harmincadik évére készült koccintani, viszont a templomkert lelakatolva állt a tanítóház düledező, romos falai miatt. Erős vár a mi Istenünk, de a tények, azok tények.A főfal alá lapult fesztiválozó nem nyújt bizalomgerjesztő látványt. És valljuk be, egészségtelen is. Éppen Erdély felé tartott növendékeivel, amikor a szorongás bökdösni kezdte a hasában a reggeli espressot.

- Hol lesz helyünk? – tépelődött magában, majd hirtelen lefulladt a bérelt kisbusz. Rosszul váltott sebességet. Szétnézett maga körül és rákacsintott a szélvédőn visszatükröződő tükörképére. Akár itt is lehetne az a hely. Vagy máshol. A Biblia is azt mondja: Van itt hely nálam. A fejében pörögni kezdtek a képek. Padok. A padokon emberek. Az egyik szerelmet énekel, a másik ocsmány, mint a lőtt seb, a harmadik pedig alig kap levegőt a rózsaszín tüll szoknyában. Mégis, ha lelülsz melléjük, egy idő után más szemszögből kezded szemlélni a
világot. Mit odvas padlás, mit nyikorgó faajtó? Hely bárhol van. Azonnal telefonálni kezdett. Hívta Imolát a Homo Ludens Projectből és, mint az óvódá a vattacukros bódé előtt, örömittasan belekiabált a telefonba:

- Figyelj, van itt hely nálunk! Akár Taliándörögd főterén is.

Alkotók: Benkő Imola Orsolya, Benkő Zsuzsa, Kis Izabella, Lányi Nicolette, Kovács Gyula András, Szilágyi Szabolcs
Helyszín: Művészetek Völgye, Taliándörögd főtere
Időpont: 2021. július 24 – július 29.

Projekt szatusza: