E.P. - HLP: Egy nő

Vágyszínház
Esterházy Péter Egy nő című regénye alapján, számozott epizódjai felhasználásával.
film - performansz - képzőművészet

TRAILER 1

PREMIER: 2020. JÚNIUS 12. 19:00 ZUG

Van. Szeret.
Röfögve kacag. Vagy hangosan nevet. Értelmez. Hallod a gondolatait. Olykor test. Maga valójában. Egy nő. Száj, haj, mellek (kettő), térd, has, boka (ficammal vagy ficam nélkül).
Olykor metafora. Társítjuk. Férfihoz, gyerekhez, nőhöz, egy másik nőhöz, saját magához. A vágyhoz. Jelen van. A mostban, de ott ül a történelem barázdáin is. A politikában, a közéletben, a társadalomban. Kötőanyag vagy éppenséggel ellenpólus. Egyszer odavagyunk érte, egyszer pedig szorongunk tőle, megőrülünk vagy megveszünk érte. Néha pedig beleszürkülünk. Helye van. Otthon, a kis boltban, a patikában, a mozivásznon, az újságban. Összetartja a társadalmat, netalán szétveti. Hogyan? Kérdezzük, és mondjuk tovább, mert mondani kell. Részben, egészben, töredékben. Filmen. Színházban. Vagy egy festményen. Jelen van a hiányával. Akkor szűkölünk, visítunk, vagdalózunk, embereket ölünk. Vagy elsüllyedünk közönyünkben. Vágyban. Vágytalanságban. Olykor test. Olykor metafora. Ezt akarja mutatni neked.

Nő: Lányi Nicolette
Férfi: Szilágyi Szabolcs
Film: Szemendrey István
Díszlet, design: Kovács A. Gyula
Sound Effect: Szilágyi Szabolcs
Fény: Nahóczky Viktor
Rendező: Benkő Imola Orsolya

A Homo Ludens Project új színházi bemutatója Esterházy Péter: Egy nő regénye alapján készül, számozott epizódjai felhasználásával. A film, a színház, a performansz és a képzőművészet mezsgyéjén mozog. Formanyelve nem kívánja egy műfajhoz lekötni magát, vizuális installáció és egyben színházi performansz. Célunk, hogy ne az Esterházy szöveget mondjuk vissza, hanem arra kérdezzünk rá, hogy a vágy, illetve a vágytalanság, hogyan tartja össze, vagy éppenséggel veti szét a társadalmat?

Helyszín: ZUG Színház és Művészeti Tetthely Szeged, 6722, Gyertyámos utca 4.

jegyfoglalás: homoludensproject@gmail.com
Jegyárak: Elővételben felnőtteknek 2000 Ft / fő; Elővételben diákoknak 1600 Ft;
Páros diákjegy akció: 1990 Ft, amiért két jegyet adunk.
Támogatói jegy: 5000 Ft-tól kedv szerint. Szakmai jegy: 1000 Ft.
Helyszínen: felnőtteknek 2500 Ft, diákoknak helyszínen 2000 Ft
Az előadásra korlátozott számú nézők férnek be, érdemes időben foglalni és átvenni a jegyeket.
Elővételes jegyvásárlás a ZUGban: kedden, csütörtökön és pénteken 16:30-18:30